Kıl Çadır

Kıl Çadır ve kıl çadırı imalatı

Kıl çadır – Yörük çadır – Oba çadır – Osmanlı Çadırı
kıl çadır galeri
oba çadır galeri
Şark köşesi - sedir galeri
 kıl çadır fiyat teklifi
Sıla kıl çadır web sitemizde; kıl çadır, kıl çadırı, kıl çadır fiyatları, yörük çadırı, oba çadır, kıl çadırı imalatı, kıl çadırı, yörük çadır ,otağ çadır, otantik çadır, sıla kıl çadır peker dokuma ile ilgili bilgilendirmeleri bulabilirsiniz. Fiyat teklifi almak için lütfen iletişim kurunuz.

Sıla Kıl Çadır İmalat ve Kıl Çadırı

Cep Tel: +90 533 498 62 10  | Cep  Tel: +90530 541 0976
E-mail: sonerpeker0998@gmail.com | E-mail: peker09.5@hotmail.com
Adres: AYDIN/Nazilli Arslanlı Mahallesi | kıl çadır ve kıl çadırı imalatı
KIL ÇADIR BİLGİLENDİRMELER ?
Kıl çadır hakkında en çok merak edilen konulara web sitemizde yer verdik. Kıl çadır çeşitleri ve kıl çadır örnekleri için referanslarımızı ziyaret edebilir, ya da çadır ile ilgili bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
Kıl çadırlar özellikleri bakımından Türkiye ve yurt dışında bir çok alanda kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Kıl çadırlar keçi kılından üretilmektedir. Keçiler ise kaşmir keçisi olarak bilinen keçi tüyünden imal edilir. Kaşmirler daha önceleri el ile emek emek dokunulmakta iken günümüzde artık kaşmirler makineler sayesinde daha sağlıklı ve daha hızlı bir şekilde üretime giriyor.
Keçi kılı özellilklerini incelediğinizde neden kıl çadır tercih etmeliyiz konusu daha çok açığa kavuşmaktadır. Keçi kılı özelliği bakımından sıcak ve soğuk havayı geçirmez. Çadırlar kurulum esnasında izole edilecek şekilde tasarlandığından daha sonraları yağmur suyu gibi etkenlerden etkilenmez. Gölgelendirme için bu çadırlar eşsiz bir serinlik hissi verir, çadır altında sıcak kesinlikle hissedilmez.

KIL ÇADIR OTAĞ ÇADIR YÖRÜK ÇADIR

NEDEN KIL ÇADIR SAYFASI
  • Sıcak & soğuk geçirmez,
  • Çadır altındaki serin havayı korur dolayısı ile sürekli serinlik hissini yaşatır,
  • Yılan, akrep ve her türlü haşereye karşı özelliği bakımından güvenlikle kullanılır, haşere giremez,
  • Yağmur gibi etkenlerden etkilenmez
KIL ÇADIR ÖZELLİKLERİ SAYFASI
Kıl çadırlar geçmişten günümüze kadar uzanan büyük bir tarihi kültüre sahiptir. Bu kültüre sahip çıkmak için bizde 8 nesilden bu güne kadar çadır kurulum, çadır imalat ve çadır satışı yapmaktayız. Osmanlı döneminde ve daha önceki dönemlerde sıkça kullanılan çadırlar vazgeçilmez alanlar olmuş ve tarih sahnesinde yerini almıştır. Öyle ki, bu çadırlar tipine, büyüklüğüne ve kullanım amacına göre çeşitlendirilmiştir. Çadır hakkında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap vermeye çalıştık..
Fiyatlandırmalar çadırın türüne ve boyutuna göre yapılmaktadır. Fiyatlandırma için en uygun fiyat garantisini 8 kuşaktan beri olduğu gibi yine firmamız. Olan PEKER DOKUMA SILA KIL ÇADIR ile garantili olarak vermekteyiz. Fiyatlandırma metre kare üzerinden yapılmaktadır. Fiyatlandırmanın içerisine üretim, kurulum ve KDV dahildir. Peker dokumacılık firması üretici firma olduğu için diğer firmalar gibi %18 KDV değil %8 KDV ile hesaplanmaktadır.
Türkiye’de ilk defa ve bildiğimiz kadarı ile tek garanti veren firmayız. Onun dışındaki tüm her şey garanti kapsamındadır. Daha fazla bilgi almak ve garanti koşullarını incelemek için GARANTİ KOŞULLARI sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Çadırlarımız Nazilli/AYDIN şehrinde profesyonel makineler ile üretilmektedir. Makineler çadırları hızlı ve güvenli bir şekilde dokumakta, dokunan bu çadırlar daha sonra birleştirilmektedir. Fabrikamızı dilediğiniz zaman ziyaret edebilir ya da isterseniz  sayfamızı ziyaret ederek çadır fabrikasının resimlerini ve üretim aşamalarını inceleyebilir detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kıl çadırlar çok uzun senelerden günümüze kadar kullanıldığından dolayı çeşitli isimlerle anılmışlardır. Bunlardan bazıları ” OBA ÇADIR YÖRÜK ÇADIR KIL ÇADIR. KARA KIL ÇADIR OTAĞ ÇADIR. HANEDAN ÇADIR OSMANLI ÇADIR HÜNKAR ÇADIR OSMANLI ÇADIRI TÜRK ÇADIRI TÜRKMEN ÇADIRI KEÇİ ÇADIRI PADİŞAH ÇADIRI ” gibi çeşitli isimlerle anılmışlardır. Her ne kadar tüm çadırlar keçi kılından yapılıyor olsa da aslında bunları başka başka isimlerle isimlendirmek çok mantıklıdır. Zira bir padişah çadır ile bir kara kıl çadır aynı değildir. Padişah çadırı süslü ve şatafatlı olmasıyla beraber diğer çadır daha sade ve basit bir yapıya sahiptir. Çadırlar keçi kılından imal edilir, adı her nasıl anılırsa anılsın sonuç olarak ham maddesi aynıdır. Çeşitli türlerle ve süslemelerle de çadırlarınızı daha güzel bir görünüme sahip edebilirsiniz. Eğer galerimizi ziyaret ederseniz, bu süslemeleri kullandığımız referanslarımızı ziyaret edebilirsiniz.
Kaşmir’in anavatanı Pakistan-Hindistan ortak bölgesi kaşmir eyaletidir. Günümüzde Çin , Moğolistan , İran , Afganistan ve Himalaya bölgesinde yetiştirilir. Avrupa’ya 200 yıl önce getirilmiştir. Avrupa da en çok İskoçya da yetiştirilir. 1970 yılında Avustralya ve Yeni Zelanda da büyük kaşmir çiftlikleri kurulmuştur. 1989 yılında Amerika ya kadar uzanmıştır.
Görünüm Özellikleri: Kaşmir keçileri beyaz’dan gri’ye , kahve’den siyah’a çalar renktedir. Kaşmir keçisinde 2 çeşit tüy yapısı bulur. Üst tüyler ortalama 10-30 cm arasındadır. Alt tüyler 4-6 cm’dir. Kaşmir keçisi bu alt tüyleri için yetiştirilir. Kaşmir keçilerinin kulakları sarkıktır. Boynuzları kıvrık yapıdadır. Genelde sakin yapıya sahip olmalarına rağmen liderlik mücadelesi için kavga ederler. Tırmanmayı ve zıplamayı çok severler.
Bakımı: Diğer keçi ırklarından yetiştirilme açısından çok bir farkı yoktur. Kış şartlarına dayanma gücü diğer ırklara göre daha yüksektir. Rakım 4000-5000 m. de yaşayabilirler. Kaşmir keçileri ahır hayatına uygun değildir. Yaz aylarında yayılımda kalırlar ancak şiddetli yağmurlarda ve aşırı soğuklarda barınağa ihtiyaç duyarlar.
kıl çadır Verim Özellikleri:
  • Canlı ağırlık: Erkek: 70 kg; Dişi: 40 -50 kg
  • Cidago yüksekliği: 60 cm
  • Alt yün miktarı: 150 – 300 gr/yıl
  • Tüy inceliği: 14 micron
Kaşmir Yünü:   Kaşmir Keçisinin üst tüyleri aslında normal koyun yününden çok bir farkı bulunmamaktadır. Hacmen koyun yününe kıyasla daha incedir. Bu onu daha kaygan ve yumuşak yapar. Keçinin ağır kış şartlarına dayanmasını sağlayan aslında alt tüyleridir. Üst tüyler bu alt tüyleri sarıp bizim için değerli olan alt tüyleri korumaktır. Üst tüyleri ip,çuval ve kilim üretiminde kullanılır.
Üst ve Alt tüylerin ayıklanması ve alt tüylerin kalite oranına ulaşmak için özel mekanik işlemlerden geçmektedir. Bu makineler en az 100 kg kaşmir tüyü ile çalışmaktadır. Bu da ortalama 500 keçi’ye tekabül eder. Makinelerin çok pahalı olmasından dolayı küçük işletmelerde bu mümkün değildir. Buna rağmen küçük işletmeler için daha basit makineler vardır. Ancak çok daha zahmetlidir. Bu makinelerle 1 saatte ancak 10 gr yün ayıklanabilir.
İlkbaharda keçi kış tüylerini atar. Bu tüyler bu dönemde elde edilir.  Bu tüyler tıraş edilerek yada özel taraklarla taranarak elde edilir. Taramak daha uzun ve zahmetlidir. Ancak bu işlem keçinin daha çok hoşuna gider. Elde edilen değerli alt tüyleri güvelenmeye karşı korumak için hava geçirmez ağzı kapalı plastik torbalara konur. Kış mevsimi ne kadar uzun ve sert geçerse kaşmir keçisinin değerli alt tüyleri de o kadar güzel ve parlak olur. Kumaşı nemi emme oranı çok yüksektir. Kaşmir en hafif doğal tüy özelliğine sahiptir. Kaşmir yününden elde edilen  kumaşlar diğer yünlere göre 6 kat daha sıcak tutar.
Kaşmir kumaşının daha dayanıklı ve yumuşak hissi verebilmek için kaşmir ipliğine %25 ipek katılır.
Gerçek kaşmir kumaşı anlamak için:
  1. Kaşmir kumaşından elde edilmiş ürünü esnetip bırakıldıktan sonra hemen eski halini hemen alacaktır.
  2. Saf kaşmir vücudunuzda batma ve kaşınmaya neden olmaz.
  3. Saf kaşmir kullanıldıkça mutlaka tüylenme yapar.
Süt: Tadı ilkbaharda yeşil ot yemiş inek sütünü andırsa da hazmı daha kolaydır. Kaşmir keçisi sütünden elde edilen peynir özel ve eşsizdir. Sadece laktik asit bakterileri ve tuz kullanılır. Kullanılacak sütün Yağı alınmaz Pastörize edilmez. Peynir yapıldıktan sonra serin bir yerde 4 ay olgunlaşması sağlanır. Bu sütten krem peynir yapılması uygun değildir.
KAŞMİR KEÇİSİ DETAYLI BİLGİ SAYFASI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şark Köşesi

Sıla Kıl Çadır Peker DOKUMACILIK